Samenwerken aan slimme oplossingen

Een veilige digitale werkomgeving voor onze collega’s, en slim gebruik van data en technologie voor vraagstukken in de stad. Je werkt hier in kleine opgavegerichte teams, waar verschillende functies, talenten, kennis en kunde samenkomen. Zo komen we tot het beste resultaat.  

Onze afdeling IV ondersteunt de organisatie met infrastructuur, devices en informatiesystemen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld aan de slag met oplossingen op het vlak van informatiemanagement, data & business intelligence, privacy & beveiliging en informatie-architectuur. 

Decoratieve afbeelding

Vacatures in IT, informatievoorziening en data

Staat jouw vacature er niet tussen? Stel een job-alert(Verwijst naar een externe website) in.

Bekijk vacatures

Voorbeelden van projecten

Een inkijkje in een aantal IV-projecten uit de praktijk. 

Bij Gemeente Amersfoort werk je niet alleen voor de stad, maar ook voor de regio. Zo voert Amersfoort per 1 januari 2025 de zorgadministratie uit voor de gemeente Leusden. Om dit mogelijk te maken is er vanuit IV-perspectief hard gewerkt om de gegevens vanuit de applicatie van Gemeente Leusden over te zetten naar de applicaties van Gemeente Amersfoort. Het gaat hier om grote hoeveelheden data, waarbij rekening gehouden moet worden met de communicatie richting inwoners, sociale wijkteams, zorgaanbieders, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor Persoonsgebonden budgetten, het Centraal Administratiekantoor (CAK) voor eigen bijdrages voor de WMO, de financiële administratie en archivering. De hele keten moet blijven werken om te zorgen dat inwoners de hulp en ondersteuning krijgen of houden die zij nodig hebben.

De administratieve last en een krappe arbeidsmarkt vormen een groot probleem in de zorg. Samen met de wijkteams en de afdelingen Werk, Inkomen en Zorg probeert onze afdeling Informatievoorziening hier wat aan te doen door gebruik van artificiële intelligentie (AI) voor het maken van gespreksverslagen. Door gesprekken op te nemen, om te zetten naar tekst, te anonimiseren en samen te vatten naar een gespreksverslag in een gewenst formaat scheelt dit heel veel tijd én heeft de consulent meer aandacht voor de inwoner. Ook kan het gespreksverslag direct met de inwoner besproken worden. Deze ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen en vragen veel zorgvuldigheid bij het daadwerkelijk gebruiken in de praktijk. Privacy, informatiebeveiliging en ethische aspecten spelen hierbij een grote rol. Als het lukt om een toepassing als deze binnen de wet- en regelgeving werkend te krijgen in de praktijk, kan hiermee het verschil gemaakt worden.

Datagestuurd werken

De komende jaren zetten we flinke stappen in het werkveld van informatievoorziening. De grote lijnen staan, nu gaan we de fase in van vormgeven en vernieuwen. Met ‘Amersfoort transformeert digitaal’ verbeteren we onze (digitale) dienstverlening en richten we onze manier van werken slimmer in. Daarbij ligt de focus altijd op degenen voor wie we het doen: onze stad, inwoners en organisatie. Ook zien we nog volop kansen nog beter te werken met data. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën!